Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
29.08.2016.
14:12 > 15:01
Kako bi naplatili obaveze dužnika "Radosno detinjstvo" će angažovati organ koji će naplatiti dugove, a postoji mogućnost i ispisivanja dece iz vrtića.
  • Liman3

    31.08.2016 09:36
    Nekad davno...
    ...nisi mogao kao roditelj da ispises iz vrtica i upises u skolu dete dok nisi izmirio dug prema vrticu a danas roditelji svesno ostaju duzni za vrtice jer ih niko ne tereti nikako!
  • Vanja

    30.08.2016 15:53
    Apsolutno mi nije jasan stav direktorke... Na neki nacin se mora doskociti "mudrim neplatisama" jer u suprotnom ostavljaju odlican primer...po cemu su oni pametniji od nas savesnih...hajde da svi dugujemo, oprostice nam sazaljiva direktorka, pa dok ide...ide... Uzas! Stati na put takvim stvarima!!!
  • Pera

    30.08.2016 09:29
    Zbog tih besprizornih roditelja sva deca imaju manje i losije,a da trpe i ona za koju posteno placaju je bezobrazno, neposteno i protivzakonito i na to prosto ne treba pristati.
    Pod hitno uvesti red u placanje,ima mnogo nacina,pa prozivam odgovorne da izvole raditi svoj posao.
  • jo

    30.08.2016 00:03
    Serbistan
    Nema se za vrtić ali zato su bašte kafića pune u radno vreme.Za kaficu se ima,za mobilni mora da se rodi lova,za letovanja i zimovanja takodje,za šamaranje po bigu celo popodne i ponekiu krpicu i šminku mora da se nadje.Kao što radite sa Informatikom kod izvršitelja pa naplatite a decu poizbacujte napolje.Naravno da deca nisu kriva što imaju takve roditelje.Čast izuzecima koji stvarno nemaju ali takvih je najmanje.Nema se para ali zato dete mora da ima patike od 100 evra jer bože moj to je stvar statusa u društvu
  • elem

    29.08.2016 16:49
    #zbogom pameti #Konj Cvetko
    A ne može... Ne može javno ništa.. Da ne uvredite te neplatiše možda.. Tražili smo da tabela sa vrtićkim dinarom, ubrusima, čašama, maramicama itd itd itd... Bude javno okačena da se podsete "zaboravni" roditelji.. Ali ne može!!! Ni slučajno transparentno!!!
    I molim vas, državni vrtić nipošto nije džabe!!! Onih 80 posto "dzabe" grad uplaćuje od naših poreza, doprinosa, i od roditelja čija deca ostanu neupisana, i od onih koji onda plaćaju u privatnim vrtićima!!! Iako su već dali svoj doprinos za to "dzabe" s mogli su, i svi mi, da i nemamo dece...
  • Konj Cvetko

    29.08.2016 16:22
    Konačno
    Najzad jedan smislen predlog iz gradske uprave. Nije mi jasan stav direktorke ".... nisu deca kriva..." Nisu ni druga deca kriva što njihovi roditelji rade za minimalac ili ne primaju platu, pa elektriprivredna nema sažaljenja kada isključuju struju. Nisu ni izvršitelji sažaljivi kada isteruju na ulicu porodice koje duguju za komunalije. Banke takodje nije briga što roditelji ne mogu da plate ratu kredita. Jedino se ima razumevanja za neplaćanje vrtića koji je, da se ne lažemo, džabe. Kao što je više puta rečeno, ne plaćaju oni koji najviše imaju. Ima se za letovanje, sport, škole stranih jezika, ali za vrtić nekako ne ostane.....
  • Roditelj

    29.08.2016 16:08
    RD
    Bila sam glupa pa placala RTV pretplatu i eto oni pametniji ju su imali stek 500*12, placala vrtic u roku od 3 dana kad dobijem priznanicu...nisu duznici oni koji zive na socijali, njima placa drzava...Sramite se svi roditelji koji zaboravite da uplatite racun, onoliko dece ispod crte cijim roditeljima je puno da daju 10h u prvatnom vrticu ( subvencionissna cena). Nije to jedan mesec da se zaboravilo...
  • hm

    29.08.2016 15:36
    Pa uvek duguju oni cija je platezna moc iznad proseka. Pogledajte samo ko uredno placa Informatiku i racune za struju. Penzioneri i pored smanjenja penzija su najurednije platise. Ti sto duguju, idu logikom malo zakinem ovde, malo tamo i eto mora u Grckoj... a ako me i tuze, nadju advokata da trazi rupe u zakonu i razvlaci slucaj po sudu....
  • Nizina

    29.08.2016 15:33
    Drugačije ne može u Srbiji
    Nažalost uvek moraju biti drastične mere da ljudi počnu da se pridržavaju osnovnih pravila.
  • elem

    29.08.2016 15:33
    plati pa se klati
    Konačno!!! Pa na šta to liči!?! Sistem dozvoljava da se vrtić ne plaća!?! Nećemo ispisivati decu blabla...jao kuku leke, prošli su izbori!! Mi budale plaćamo i za svoju i tuđu i krečimo, tepihe kupujemo, wc papir nemaju, deceniju nisu u stanju jednu grafitnu olovku da nabave!!! Predlažem da niko ne plaća vrtić! Eto tako!!! Svi ravnopravni! Pa da vidimo! Ionako se sprema resistematizacija ili šta god.. Možda i neka poluprivatizacija. Da neće prodati deo RD u zamenu za dug!?! Samo izgovori u zemlji gde je sve, baš sve, moguće!
  • Tranzicioni buržuj

    29.08.2016 15:13
    Onima kojima je 50.000 sića, mnogima je kao 50 dinara...lako se zaboravi, nemojte da ste tako na kraj srca...
  • majka

    29.08.2016 15:04
    Sve usluge moraju da se plate,pai usluge koriščenja vrtića. Iz iskustva znam da ne plaćaju oni koji mogu da plate a oni siromašniji su redovne platiše.
  • Pera

    29.08.2016 14:52
    znam neke od njih
    Znaci,deca za koju se placa trpe posledice zbog onih koji ne placaju,ili,drugacije receno,izdrzavaju decu besprizornih roditelja pa sva imaju svega manje,e pa ne moze tako,nije posteno,posebno kad se ima u vidu ko su neplatise.
    I tako ce biti dok Radosno detinjstvo to tolesrise.
    Pa da onda svi prestanemo da placamo?!
  • Pera Peric

    29.08.2016 14:51
    A subvenicje
    Sta je sa subvencijama za privatne vrtice?
  • zbogom pameti

    29.08.2016 14:45
    na svaki vrtic istaknite imena roditelja duznika!!!!
    pa da vidimo jel imaju savesti i morala da ostalim roditeljima pogledaju u oci.
  • LOL

    29.08.2016 14:22
    Pa dobro da su se setili , firma u dugovima nemaju para za osnovne potrepstine a dozvoljavaju pojedincima da duguju i po 10 meseci. I u pravu su za "Simptomatično je što najviše duguju roditelji čija je platežna moć veća od prosečne".I kod nas u sobi je bilo nekoliko roditelja koji su bili daleko iznad i vecito su zaboravljali da plate, da donesu potrepstine, da pokupe dete a da ga dovedu kada je slinav i ima temp to nisu nikad zaboravili. I nadam se da niko nece ostavljati glupe komentare tipa pa da imaju platili bi jer to nema veze. Oni koji rade za zaista mizerne plate primaju deciji dodatak, socijalno i oni ne placaju zabaviste.Neplatise su iskljucivo oni koje mrzi da vode racuna o uplatama za svoje dete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna